Redenen waarom u een officiële vertaler nodig hebt

Vertalen

Officiële vertaler

Reasons Why You Need an Official Translator

In ons dagelijks leven zien we een Officiële vertaler, iemand die een document vertaalt van de ene taal naar de andere. In dit tijdperk van globalisering zijn Officiële vertalers overal nodig, of het nu in het bedrijfsleven is of in het onderwijs, de wet, de geneeskunde, de uitgeverij of op welk ander gebied dan ook. Het is belangrijk op te merken dat in een situatie als deze, waar het belang van communicatie wereldwijd wordt erkend, het absoluut noodzakelijk wordt om een persoon te hebben die documenten vloeiend kan vertalen. Het is geen goede gewoonte om vertalingen te laten maken door mensen die de cultuur van het land waarnaar ze vertalen niet begrijpen. Hoewel er misschien niets mis mee is om zo iemand in te huren voor routinewerk, wordt het uiterst belangrijk om een expert in te huren wanneer u een document in een andere taal moet laten vertalen.

De belangrijkste reden waarom we een officiële vertaler moeten inhuren, is dat de persoon die een document vertaalt, het dialect en de regionale verschillen van het land waarnaar het document moet worden vertaald, niet zou kennen. Hoewel we er misschien niet precies aan denken, heeft elke cultuur zijn eigen nuances en culturele aspecten. Door een vertaler uit een ander land in te huren, vooral een die de taal die vertaald wordt zeer goed beheerst, helpt u de kans op een verkeerde interpretatie en vertaling te elimineren. Als het document bijvoorbeeld in het Engels is geschreven en de vertaler ook het Nederlands kent, is de kans dat er iets verkeerd wordt vertaald zeker kleiner.

Het is heel belangrijk dat u als klant eerst een bedrijf kiest dat dergelijke diensten aanbiedt, voordat u contact met hen opneemt en uitzoekt of zij dergelijke diensten aanbieden. Het is erg gemakkelijk om ten prooi te vallen aan bedrijven die dergelijke diensten aanbieden op basis van een gratis offerte. Het is echter voordeliger om een bedrijf te benaderen dat lid is van de Association of Authors Representative (AAAR). Dit betekent dat de vertalers van het bedrijf lid zijn van de organisatie en dat ze verschillende screeningprocessen hebben ondergaan om hun bekwaamheid in het vertalen van documenten in verschillende talen aan te tonen.

Contact